Za kaj vse se uporablja streč folija? V prvi vrsti se zagotovo uporablja za ovijanje palet oziroma se v ta namen vsekakor uporablja največkrat, saj se zelo dobro obnese kot zaščita za palete. S tem se paletam in tovoru na njih zagotovi:

  • veliko večjo stabilnost,
  • zaščito pred umazanijo, prahom in vlago,
  • odlično zaščito med transportom ali skladiščenjem,
  • zaščito pred razsutjem tovora s palete.

Različne variante

Streč folija vam je sicer na voljo v različnih izvedbah, zato se lahko uporablja za različne namene in ne le za ovijanje palet ter tovora na njih. Med drugim se recimo uporablja tudi v kmetijstvu oziroma pri baliranju, saj je primerne debeline, da se ne predre zlahka, oziroma je zelo močna in odporna na različne poškodbe kot tudi na vremenske dejavnike. S tem je krma oziroma seno dobro zaščiteno pred vlago in dežjem, bale pa se lahko shranjujejo kar na prostem, kar kmetom močno olajša delo. Zaradi tega gre za zelo ekonomično rešitev, ki se v kmetijstvu vedno pogosteje uporablja. Nekateri jo zato imenujejo tudi agro folija.

Luknjičasta streč folija

Ena od možnosti, ki vam je na voljo v ta namen, je tudi folija z luknjicami. Ta se ravno tako uporablja za ovijanje palet in za zagotavljanje njihove večje stabilnosti, vendar pa zaradi luknjic tovor ni nepredušno zaprt. To je zelo pomembno pri izdelkih, ki so pakirani še topli, saj bi se v nasprotnem primeru znotraj folije začela nabirati vlaga oziroma kondenz. Na tak način se to prepreči, kar pomeni, da je tako pakiranje primerno tudi za takšne izdelke. Na voljo je tako za ročno kot za strojno pakiranje.

Mini streč

V primeru ročnega pakiranja pa se lahko uporabi tudi mini streč. Ta se uporablja za pakiranje manjših izdelkov oziroma izdelkov manjših dimenzij. Kolut se enostavno namesti na ročni odvijalnik, kar močno olajša delo. Mini streč ima sicer podobne lastnosti kot običajna streč folija, le da je manjših dimenzij, torej je trpežna, močna in odporna ter odlično zavaruje različne izdelke.