Kje kupiti čim bolj trpežne kanalete za odvodnjavanje v razredu F 900? Katerega proizvajalca izbrati in kako vedeti, da je ta zares zanesljiv in da so njegove rešitve trajne in kakovostne? Pri tako močnih obremenitvah je treba biti pri izbiri ustrezne rešitve še posebej pozoren, predvsem pa je treba premišljeno izbrati material, iz katerega je ta narejena, da bo resnično kos vsem dinamičnim silam in teži vozil, ki bodo vsakodnevno vozila čeznje. Zaradi tega pri izbiri prav nič ne sme biti prepuščeno naključju, ampak je treba slediti tehničnim karakteristikam in strokovnim nasvetom, ki so v takšnih primerih edino pravo merilo.

Obremenitveni razred F 900

betonske kanalete - faserfix super (1)

Kanalete za odvodnjavanje meteorne oziroma površinske vode uvrščamo v različne obremenitvene razrede. Označujemo jih s številko in črko. Tiste, ki spadajo v obremenitveni razred F 900, so namenjene najbolj obremenjenim površinam s posebnimi zahtevami. Zaradi tega morajo biti ne le izjemno zmogljive ter imeti ustrezno pretočnost, temveč morajo biti tudi čim bolj trpežne – material, iz katerega so narejene mora zdržati vse obremenitve in najrazličnejše vremenske dejavnike. Namenjene so namreč izredno obremenjenim območjem, pa naj si bo s prometom, težkim tovorom ali čim drugim, med katere spadajo površine, kot so na primer:

  • različna industrijska območja,
  • nakladalne površine,
  • prometno bolj obremenjene ceste,
  • avtoceste,
  • bencinske črpalke,
  • avtocestna postajališča,
  • območja, močno obremenjena s prometom ipd.

Kanalete za odvodnjavanje Hauraton so zelo zmogljive

Hauraton velja za enega najbolj cenjenih proizvajalcev na področju sistemov za meteorno vodo. Za marsikoga je sinonim za nemško kakovost, tak sloves pa si neumorno utrjuje že več desetletij. Njihovi proizvodi so kakovostni in trajni ter v številnih primerih celo presežejo pričakovano življenjsko dobo, kar je dokaz, kako dobro in premišljeno so narejeni. Hauraton tako zagotovo prav ničesar v zvezi s svojimi izdelki ne prepušča naključju, pa naj si gre za njihovo funkcionalnost, trpežnost, dobro pretočnost in zmogljivost ali kakšne druge njihove lastnosti.

Podjetje Hauraton v svojem proizvodnem in prodajnem programu nudi tudi zelo kakovostne kanalete za odvodnjavanje iz obremenitvenega razreda F 900. Pri tem velja izpostaviti njihovo linijo Faserfix Super, ki je namenjena prav težko povoznim površinam (površine, ki so naštete zgoraj). Celotna linija je dodatno ojačana z mikroarmaturo. To pomeni, da je izdelana iz posebej v ta namen ustvarjenega betona z armiranimi bazaltnimi vlakni, ki poskrbijo za še večjo trdnost. Takšen material je izredno kvaliteten, stabilen in trajen, ob enem pa tudi veliko bolj odporen na obremenitve vseh vrst, zato se na njem zlepa ne pojavijo prav nobene razpoke ali druge poškodbe. Pri tem velja omeniti, da je beton, iz katerega je narejena omenjena linija, negorljiv (razred požarne varnosti A1 po DIN 4102) in ima enak koeficient toplotnega raztezka kot temeljni beton, zaradi česar je poskrbljeno za odlično oprijemljivost.

Omenjena linija ima tudi vrsto drugih odličnih lastnosti. Tako na primer v primerjavi s podobnimi rešitvami drugih proizvajalcev nudi tudi zelo dobro stransko stabilnost in večjo varnost tudi v najbolj ekstremnih situacijah, za kar je poskrbljeno z dodatno odebeljenimi stenami. Na voljo so vam kanalete za odvodnjavanje Faserfix Super s sidranim pocinkanim jeklenim okvirjem, ki imajo lahko tudi vgrajen padec za 0,5 %, ali pa takšne s sidranim litoželeznim okvirjem, prav tako pa lahko izbirate med različnimi tipi povoznih rešetk ter drugih dodatkov, s pomočjo katerih lahko sistem oblikujete v skladu s svojimi potrebami.