vci_papir

Bi želeli določene izdelke zapakirati, pripraviti na dostavo ali skladiščenje tako, da bi bili pri tem čim bolje zaščiteni pred korozijo? Kakšen način pakiranja je najbolje uporabiti v ta namen in kakšne rešitve so sploh na razpolago na tržišču? VCI papir je namenjen ravno takšnim izdelkom in njihovi zaščiti, saj je nanj nanesena posebna plast snovi, ki nudi protikorozijsko zaščito. Če torej izdelke zavijemo vanj, bodo varni pred korozijo, pa tudi različnimi drugimi škodljivimi dejavniki ter zavarovani pred prahom ter umazanijo in tako dobro pripravljeni na skladiščenje ali dostavo.

Preprečite rjavenje izdelkov

Nekateri izdelki so narejeni iz materialov, na katerih se lahko sčasoma – zaradi vlage, sprememb v temperaturi ali zaradi drugih dejavnikov – pojavi rja, kar lahko vpliva tako na videz kot na same lastnosti izdelka. Da to preprečimo, lahko uporabimo poseben zaščitni VCI papir, ki deluje protikorozijsko. To pomeni, da se na izdelku, ki bo dobro zavit vanj, ne bo začel proces rjavenja, ampak bo tudi po daljšem času izdelek ostal enak, kot je bil takrat, ko smo ga zavili. Zaradi tega je takšen material široko uporaben za zaščito vseh vrst kovinskih izdelkov, ki so izpostavljeni rjavenju oziroma na katerih lahko pride do korozije. Z uporabo omenjenega materiala, ki je dobavljiv tako v različnih formatih in dimenzijah kot v roli, lahko kakršne koli težave z rjavenjem ali korozijo učinkovito preprečimo na zelo enostaven način.

Kaj je VCI papir in kako ščiti izdelke?

VCI papir je material, ki ima na obeh straneh naneseno posebno snov z imenom VCI, ki na njem ustvari zaščitno plast pred vplivi iz okolja, s čimer je vse, kar je zavito v tak material, zaščiteno pred rjo in korozijo. Kratica VCI je okrajšava za Volatile Corrosion Inhibitor, torej poimenovanje za hlapljive snovi, ki se jih uporablja za zaščito pred korozijo. Takšna zaščita:

vci_papir in folija
  • je zelo dobra in učinkovita,
  • je nadvse hitra in enostavna za uporabo, saj material zgolj ovijete okrog izdelka ali več izdelkov,
  • traja tudi do 5 let,
  • omogoča, da zapakirani izdelek ne pride v stik z dejavniki iz okolja, ki bi lahko povzročili korozijo,
  • poskrbi za to, da izdelek ni izpostavljen vlagi, ampak je po odpiranju še vedno popolnoma suh in enak, kot takrat, ko smo ga zapakirali,
  • traja še od 2 do 3 ure po tem, ko zapakiran izdelek že odvijemo.
Kategorije: Posel