Operacija krčnih žil je lahko izvedena na različne načine. Klasični način s kirurškim posegom predvideva odstranjevanje posameznih žil, zaradi česar je vse skupaj bolj zapleteno, vključuje pa tudi daljše okrevanje. Zaradi tega je velikokrat operacija krčnih žil z laserjem boljša alternativa, saj se pri njej žil ne odstrani, ampak se jih samo zapre, za kar poskrbi toplota laserja. Takšna operacija je v večini primerov zelo uspešna in predstavlja odlično rešitev za vse, ki bi se radi znebili težav s krčnimi žilami na najbolj enostaven in učinkovit način.

Kompresijske nogavice, preventivni ukrepi in operacija

Operacija krčnih žil je le eden od ukrepov za zdravljenje, a se danes zdravniki specialisti zanjo odločajo precej pogosto. Razlog za to je, da je primerna izbira v večini primerov, poleg tega pa je zaradi laserja relativno enostavna, okrevanje pa prinaša manj težav kot bi jih bilo, če se za operacijo ne bi odločili. Največkrat so zaradi njene učinkovitosti druge oblike zdravljenja dobrodošle samo kot dopolnilni ukrep, ki se ga navadno uporablja v času čakanja na operacijo ali v času okrevanja po njej.

Enega od takšnih ukrepov predstavljajo tudi kompresijske nogavice, pri čemer nikakor ni vseeno, kakšne izberete ali nosite. Te morajo biti namreč natančno izbrane na podlagi pregleda in posebnih meritev, ki jih opravijo v specializirani trgovini. Prav tko dobrodošla pomoč pri zdravljenju so tudi različni preventivni ukrepi, ki vključujejo nekatere športne aktivnosti, izogibanje velikim fizičnim obremenitvam in dvigovanju bremen ter dolgotrajnemu stoječemu ali sedečemu delu. Najbolj učinkovito pa težave zagotovo reši operativni poseg.

Dolge čakalne dobe in velika učinkovitost

Da je zanimanje za operativni poseg v Sloveniji veliko, kažejo tudi dolge čakalne dobe. Kdaj boste prišli na vrsto, je odvisno do številnih dejavnikov, predvsem pa od tega, za kakšen poseg gre, kje vam ga bodo izvajali, kakšno je vaše stanje in tudi od tega, kako hitro se boste odpravili na pregled k zdravniku specialistu, ki vam o napisal napotnico za operacijo krčnih žil. Prej ko se boste odpravili k njemu, prej boste na vrsti. Zato ne čakajte, ampak obiščite spletno stran Venula.si in se naročite na pregled!

 

Kategorije: LepotaZdravje

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja