Leseni paletni okvirji poskrbijo za dodatno zaščito tovora. Z njihovo pomočjo lahko iz palete naredite zaboj oziroma boks, v katerega je možno varno shraniti tovor različnih vrst. Tako bo ta med skladiščenjem ali transportom dobro zavarovan in ne bo nevarnosti, da bi padel s palete ter se poškodoval. Za še boljše zavarovanje tovora pa so na voljo tudi leseni pokrovi, s katerimi boks lahko dobro zaprete.

leseni paletni okvirji

Kako zaščititi tovor na paleti?

Tovor na paleti je izpostavljen padcem in poškodbam, če ga ne zaščitimo ustrezno. Poleg tega se lahko med transportom ali skladiščenjem tudi umaže, na njem se nabere prah, izpostavljen je vlagi, sončnim žarkom, mrazu in drugim zunanjim dejavnikom. Ustrezno zaščito je zato treba izbrati glede na to, za kakšen tovor gre oziroma kakšnim zunanjim dejavnikom bo izpostavljen. V ta namen se tako lahko uporabljajo različne rešitve, kot so na primer:

  • povezovalni trakovi iz jekla, tekstilnega kompozita ali PP oziroma PET plastike, ki poskrbijo za večjo stabilnost tovora in preprečijo zdrse s palete,
  • elastična oziroma raztegljiva stretch folija, s katero se ovije tovor in ga zaščiti pred umazanijo, prahom, pa tudi vlago,
  • pokrivne LDPE folije, ki so lahko tudi perforirane,
  • paletne vreče iz trpežne prozorne folije, ki prav tako kot stretch folija učinkovito zaščiti tovor tudi pred vlago,
  • leseni paletni okvirji, ki zavarujejo tovor pred zdrsom iz palete, hkrati pa ga zaščitijo tudi pred prahom in umazanijo, sploh če na vrh dodate še lesen pokrov – tako namreč ustvarite lesen boks za shranjevanje.

Katero od omenjenih rešitev boste izbrali, je odvisno od vaših potreb in zahtev. Prav tako pa je pri tej odločitvi pomembno tudi to, za kakšen namen iščete ustrezno rešitev. Bi si želeli le olajšati transport tovora na paletah? Bi tovor hoteli dodatno zaščititi med transportom? Boste tovor dalj časa skladiščili? Od odgovorov na našteta vprašanja je odvisno, katera rešitev bi bila najbolj primerna za vas. V primeru, da glede ustrezne izbire potrebujete strokovni nasvet, pa se obrnite na intercommerce.si.