Težko bi našli skladišče, v katerem se lesene palete ne uporabljajo, saj se te uporabljajo praktično povsod. So namreč zelo priročne in uporabne, saj je nanjo možno enostavno naložiti najrazličnejši tovor ter ga premikati z enega konca skladišča na drugega, ga naložiti na tovornjak ali v kombi oziroma kam drugam. Brez njih bi bilo delo v skladišču gotovo veliko težje.

Dodatni okvirji in pokrovi

Vedno pogostejše pa se lesene palete kombinirajo tudi z dodatnimi okvirji, ki se jih naloži enega na drugega ter tako ustvari nekakšen zaboj. To omogoča še bolj varno shranjevanje in premikanje tovora, ki je naložen na paleti, predvsem pa njegovo boljšo zaščito. Po želji lahko okvirje zapremo tudi s temu namenjenim pokrovom, kar funkcionalnost še poveča. Tako dobimo uporaben zaboj, v katerega se lahko shrani karkoli.

Okvirji in pokrov so sicer narejeni iz lesa, okvirje pa je možno nalagati drug na drugega do želene višine. Z uporabo okvirjev pa tudi ni več potrebe po uporabi trakov za povezovanje tovora ali dodatnih folij, s katerimi se poveča stabilnost tovora in prepreči, da bi ta zdrsnil s palete in se pri tem morda poškodoval. Zaradi okvirjev ob strani se to ne more zgoditi.

Različne izvedbe in dimenzije

Čeprav se nam zdi, da lesene palete vsi poznamo, pa v resnici med njimi obstajajo tudi razlike. Obstaja namreč veliko različnih vrst in variant, ki se razlikujejo tako glede na dimenzije kot na različne druge lastnosti, ki vplivajo na njihovo funkcionalnost. To vam omogoča prilagoditev palet vašim potrebam oziroma namenu njihove uporabe. Prav zaradi tega pred izbiro velja temeljito razmisliti, kaj točno sploh potrebujete oziroma kakšen model bi bil najbolj primeren za vas in vaše potrebe. Čeprav se včasih razlike med njimi zdijo majhne, pa lahko že ena takšna majhna razlika pripomore k manjši porabi prostora v skladišču, temu, da lahko transportirate več tovora in podobno. Če se vam pri izbiri pojavi kakršno koli vprašanje, pa je najbolje vprašati strokovnjake za pakiranje, ki jih najdete v podjetju Intercommerce.