To, da kolagen v obliki prehranskega dodatka lahko koristi vaši koži in lasem, zagotovo že veste. To so namreč ugotovile že številne ženske, ki si na tak način pomagajo do lepšega videza. Vendar pa se pri tem pojavlja vprašanje, kateri kolagen kupiti – na tržišču je namreč na voljo več vrst, zato se ni vedno lahko odločiti, katerega izbrati.

https://www.holistic.si/izdelek/kolagen/

Kakovostni prehranski dodatki

Na tržišču so na voljo raznoliki prehranski dodatki. Obstaja ogromno spletnih trgovin, v katerih jih lahko kupite, prav tako jih lahko dobite v lekarni in še kje. Proizvajajo jih različnih proizvajalci, prav tako pa se razlikujejo njihove sestavine, zato je to pred nakupom treba natančno preveriti.

Predvsem pa se je treba dobro informirati o tem, kakšne sestavine so sploh kakovostne oziroma katere so za vaše telo povsem nepotrebne. Raznih barvil, dišav in drugih umetnih dodatkov vaše telo zagotovo ne potrebuje, prav tako ni potrebe po sladilih in podobnem. Najboljša so torej prehranska dopolnila, ki imajo čim bolj čisto sestavo.

Na kaj paziti pri izbiri?

Vse našteto velja tudi pri izbiri prehranskega dodatka, ki vsebuje beljakovino kolagen. Zaradi tega vsekakor ni vseeno, katerega kupite, ampak se je pred tem treba dobro podučiti.

Kateri kolagen kupiti? Kupite takšnega:

  • ki ne vsebuje nepotrebnih dodatkov,
  • ki je na voljo v hidrolizirani obliki,
  • ki poskrbi za kar se da dobro absorbcijo v telo,
  • ki vsebuje tudi kolagenske peptide,
  • katerega učinkovitost je tudi testirana,
  • ki je čim bolj kakovosten.

Poleg tega je pomembno, da prehranske dodatke kupujete pri zaupanja vrednih trgovcih. Ne nasedajte sumljivim ponudbam s kar preveč nizkimi cenami, saj obstaja velika verjetnost, da gre za potegavščino oziroma da njihovi izdelki niso tako kakovostni, kot bi morali biti. Dobro je tudi, da prehranske dodatke kupite v Sloveniji, saj boste tako zraven dobili tudi navodila za jemanje v slovenskem jeziku. Pravilno jemanje je namreč pri prehranskih podatkih bistvenega pomena, saj bodo le tako res učinkoviti, prav tako pa je treba pri jemanju upoštevati prav vsa navodila proizvajalca.

Kategorije: Lepota