Lasersko beljenje zob Sekulić poteka po natančno določenem postopku, ki poskrbi za to, da je vse skupaj izvedeno strokovno in brez napak. To je namreč predpogoj za dobre rezultate takšnega posega. Poleg tega pa je za čim boljši rezultat pomembna tudi dobra predpriprava na tak poseg, pri čemer je pomembno, da so zobje pred tem ustrezno urejeni in da se pred samim začetkom postopka poskrbi tudi za njihovo ustrezno higieno z odstranjevanjem zobnega kamna in peskanjem.

lasersko beljenje zob
https://www.zobozdravstvo-sekulic.si/beljenje-zob/

Če tega ne storimo, namreč postopek ne bo dal tako dobrih rezultatov, zato je pri njem zelo pomembno slediti točno določenemu protokolu, ki je pomemben tudi z vidika varnosti. 

Za nekaj odtenkov bolj beli zobje 

Lasersko beljenje zob Sekulić poskrbi za nekaj odtenkov bolj bele zobe s pomočjo posebnega postopka, ki je zasnovan ravno v ta namen. Za uspešnost postopka poskrbi kombinacija uporabe laserja z belilnim gelom, ki pronica skozi sklenino in nato kemično reagirajo skupaj s pigmentom. To povzroči razbarvanje zob, zato je takšen postopek najbolj uspešen pri zobeh, ki so rumenkasto obarvani zaradi: 

  • kajenja, 
  • pitja kave ali pravih čajev, 
  • jemanja nekaterih zdravil, 
  • starosti. 
zobozdravstvo Sekulić

Pri tem postopku je treba uporabiti kakovosten belilni gel, ki vsebuje ravno pravšnjo količino vodikovega peroksida (evropska uredba predpisuje, da ta ne sme presegati 6 % koncentracije). V nasprotnem primeru lahko pride do draženja ustne sluznice in poškodb, zato je bistvenega pomena, da postopek strokovno izvede za to usposobljen zobozdravnik, ki bo pri delu čim bolj natančno sledil predpisanemu protokolu. S tem se poskrbi za čim večjo varnost postopka in za dobre rezultate, kakršnih si želite, torej za to, da bo posegu barva vaše zobne sklenine za nekaj odtenkov svetlejša, vaši zobje pa tako bolj beli. 

Kako poteka sam postopek beljenja? 

Lasersko beljenje zob Sekulić se začne s pregledom, na katerem si zobozdravnik ogleda stanje vaših zob ter jih po potrebi tudi popravi. Na tem pregledu se boste dogovorili vse potrebno o samem postopku beljenja, ki pa poteka v naslednjih fazah: 

  • higienska faza, ki je namenjena čiščenju zob – iz njih se očisti zobni kamen, ob enem pa se poskrbi še za njihovo peskanje, 
  • zaščitna faza, ki je namenjena zaščiti dlesni in ostalih mehkih tkiv, ki jih je pred posegom treba ustrezno zavarovati, 
  • faza, ki je namenjena nanosu belilnega gela, 
  • faza, ki je namenjena osvetljevanju z laserjem 
Kategorije: LepotaZdravje