Če še niste slišali za kolagen, potem je prav, da si preberete nekaj več o tej beljakovini, ki predstavlja eno glavnih sestavin našega vezivnega tkiva, hrustanca, zob in kosti in je za naše telo vitalnega pomena. Zaradi tega je našemu telesu nikoli ne sme primanjkovati. Ko smo mladi, to beljakovino v zadostni meri naše telo tvori samo, nekje po 25. letu pa se tvorjenje počasi zmanjšuje, zato je takrat treba razmisliti o tem, kako bi to lahko najbolj učinkovito preprečili.

učinek kolagena

Naredite nekaj zase in za svoje telo

Zdravo telo je zagotovo zelo pomemben dejavnik dobrega počutja, pa tudi lepega in mladostnega videza. Žal ne moremo preprečiti prav vseh bolezni in poškodb, ki nas lahko doletijo, lahko pa veliko naredimo za to, da naše telo ohranjamo čim bolj vitalno, ne glede na to, koliko smo stari. K temu najbolj pripomore dovolj spanca in gibanja, seveda pa tudi primerna prehrana, ki ji lahko dodajamo tudi različna prehranska dopolnila, s katerimi telesu nudimo snovi, ki ga ohranjajo bolj mladostnega, bolj zdravega, bolj vitalnega. S tem pa lahko poskrbite tudi za lepši videz, ki je prav tako pomemben faktor našega počutja. Če smo zadovoljni s svojim videzom, smo bolj zadovoljni tudi sami s sabo, bolj nasmejani in bolj sproščeni.

bolečine s sklepi, težave s sklepi

Zdravi sklepi in gibanje brez bolečin

Če imate težave s sklepi, potem dobro veste, kako neprijetne so lahko te. Že manjše težave lahko močno ovirajo naše gibanje, pogosto pa je pristna tudi bolečina. Zato je treba narediti vse, da naše sklepe ohranimo zdrave, pri čemer si lahko pomagamo tudi z jemanjem različnih prehranskih dopolnil.

kolagen za lepe in sijoče lase, ter napeto kožo

Za lepe lase in kožo

Kolagen pa zelo vpliva tudi na videz naših las in kože, zato je tudi s tega vidika pomembno, da ga našemu telesu ne primanjkuje. Tvorjenje te beljakovine namreč z leti začne upadati, kar močno vpliva tudi na videz las in kože. Na njej se začnejo pojavljati gube in drugi znaki staranja, lasje pa postajajo tanjši in se začnejo redčiti. Pri moških se lahko pojavi tudi plešavost. Vendar to lahko do neke mere preprečimo, če pravočasno začnemo jemati kakovostno prehransko dopolnilo, ki vsebuje kolagen.

Kategorije: Lepota