Odstranjevanje gel laka je dokaj enostavno, če se postopka lotite na pravilen način. Poleg tega pa je pravilen postopek pomemben tudi zaradi vaših nohtov, saj jih lahko z uporabo napačnih metod po nepotrebnem poškodujete. Zaradi tega je zelo pomembno uporabiti ustrezen postopek, po katerem bodo vaši nohti ostali v odličnem stanju. Za to pa boste potrebovali tudi ustrezen odstranjevalec oziroma remover, ki mora biti čim bolj kakovosten.

Kako se odstranjujejo permanentni laki?

Preden se lotite postopka sami doma ali pa odidete na odstranjevanje gel laka v kozmetični salon, si je pametno prebrati, kako poteka pravilen postopek. tako boste vedeli, ali se nohtna stilistka oziroma kozmetičarka postopka loteva pravilno in ji pri tem lahko zaupate. V kolikor pa se tega postopka lotevate sami doma, pa je treba sploh podrobno prebrati navodila in pridobiti čim več verodostojnih informacij, kako se odstranjuje permanentni lak, če pri tem nočete poškodovati nohtov. Dejstvo je namreč, da se postopka marsikdo loteva narobe, posledica tega pa so poškodbe nohtov oziroma njihovo tanjšanje. Če se temu želite izognite, izberite ustrezen postopek oziroma kozmetični salon, ki mu lahko zaupate!

Nanos laka in njegovo odstranjevanje

O tem, kako bo potekalo odstranjevanje gel laka je najbolje razmišljati, še preden se sploh odločite za takšno vrsto lakiranja oziroma manikire. Odstranitev bo lažja, če bo uporabljen pravilen postopek nanosa, treba pa je uporabiti tudi ustrezno bazo oziroma podlak, ki naj bo od istega proizvajalca kot sam lak. Tako bo končni rezultat boljši, na koncu pa bo vse skupaj tudi lažje odstraniti in nohte spraviti v prvotno stanje tako, da bodo spet dobro pripravljeni na naslednje lakiranje.

Če imate pri odstranitvi težave, namreč obstaja velika verjetnost, da je bil uporabljen napačen podlak oziroma baza ali pa se postopka lotevate napačno. Pametno je uporabiti čim bolj kvaliteten remover oziroma odstranjevalec, ki ga nanesemo na noht z blazinico iz vate, nato zavijemo nohte v folijo in počakamo, da remover začne delovati, na koncu pa lak nežno odstranimo.

Kategorije: Lepota