Naj celulit postane preteklost! Pri tem pa vam lahko pomaga tudi maderoterapija, posebna terapija, s katero lahko učinkovito zmanjšate težave s celulitom. Že res, da je celulit nekaj naravnega in da skorajda ni ženske, ki ga ne bi imela, vendarle pa se marsikateri ženski zdi celulit zelo neestetski, predvsem pa se zaradi njega počuti manj privlačno in samozavestno. Če se s takšnimi težavami soočate tudi sami, potem obiščite energomed.si – gre za kozmetični salon, kjer vam bodo znali uspešno pomagati v boju proti celulitu.

Kako odpraviti celulit?

Za odpravljanje celulita se uporabljajo različne metode. Že samo veliko gibanja lahko zelo pozitivno pomaga pri tem, enako pa lahko k zmanjševanju težav s celulitom veliko naredimo s pitjem ustreznih količin tekočine ter zdravo prehrano. Vendar pa marsikdaj to žal ni dovolj, saj imajo celulit tudi športnice, ki so nenehno v gibanju se zdravo prehranjujejo.

 Za zmanjševanje težav s celulitom najbolj pomagajo terapije, ki poskrbijo za dobro prekrvavitev in stimulacijo limfne drenaže na predelih oziroma delih telesa, na katerih se nahaja celulit. S tem se namreč pospeši tudi izločanje različnih toksinov iz telesa, koža pa postane bolj napeta. Zaradi tega je za odpravljanje celulita lahko zelo učinkovita že preprosta masaža, s katero dosežemo zgoraj naštete učinke. Rezultati pa bodo še boljši, če bomo uporabili posebno vrsto masaže, kot je na primer maderoterapija.

Masaža z lesenim valjčkom, ki odpravi celulit

Maderoterapija je posebna vrsta masaže, pri kateri se uporablja temu namenjen valjček iz lesa, prav tako pa tudi različne lesene skodelice in lopatice. Po njem je terapija dobila tudi ime, saj španska beseda madero pomeni les. Terapija namreč izvira iz Kolumbije, nekateri pa jo imenujejo tudi wood terapija – gre torej za popolnoma naravno mehansko tehniko, s katero lahko postopoma zmanjšamo celulit in ga nato tudi uspešno odpravimo tre poskrbimo tudi za lepši videz kože.

Z omenjenimi pripomočki iz lesa lahko s posebno masažno tehniko dosežemo:

– boljšo prekrvavitev,

– stimulacijo limfne drenaže,

– izločanje toksinov iz telesa,

– odpravo maščobnih oblog,

– bolj napeto, čvrsto in že na videz lepšo kožo,

– zmanjševanje obsega in preoblikovanje telesa,

– zmanjšanje oziroma odpravo celulita.

Metoda je primerna za vse predele telesa, na katerih je celulit, še posebej pa to velja za stegna in zadnjico.

Kategorije: Lepota