vitamin d3 za otroke

Kalcij in fosfor sta zelo pomembna minerala, ki skrbita za pravilno rast kosti in zob, pa tudi za delovanje mišic in pravilno delitev celic. Prehranski dodatek vitamin D3 za otroke poskrbi, da telo sploh lahko dobi kalcij in fosfor iz hrane – da ga lahko absorbira. V nasprotnem primeru uživanje hrane, ki vsebuje kalcij in fosfor, telesu prav nič ne koristi. Na tak način torej lahko poskrbimo za pravilno rast in močne kosti, zobe in mišice. 

Za močne kosti in mišice 

Vitamin D3 za otroke krepi kosti in mišice ter zobe, saj pomaga pri absorpciji kalcija in fosforja v telo. Ker so dojenčki in majhni otroci še posebej izpostavljeni nevarnosti, da bi jim D3-ja primanjkovalo, pediatri priporočajo njegovo dodajanje že takoj po rojstvu, saj se na tak način lahko poskrbi za pravilno rast dojenčka. Pri tem pa se je nujno treba držati predpisanih količin in jih ne prekoračiti. Načeloma pa velja, da lahko pravilen razvoj kosti zagotovimo z dodajanjem 400 IE dnevno, navadno v obliki kapljic, ki jih pri novorojenčkih predpiše zdravnik, pri starejših otrocih pa gre za prehranski dodatek, ki ga lahko sami kupimo v lekarni. 

Izberite kakovosten prehranski dodatek za otroke! 

Pri izbiri prehranskega dodatka je treba biti pozoren na to, kakšnega izberete. Pri tem je pomembno: 

  • da izberete dodatek, ki je primeren za otroke in na njem izrecno piše, da ga lahko uživajo tudi otroci določene starosti, 
  • da izberete obliko, ki je primerna za otrokovo starost (kapljice ali sirup, ki ga otrok zlahka zaužije), 
  • da preverite, v kakšni količini je v dodatku prisoten vitamin D3 za otroke, 
  • da se odločite za kakovosten dodatek zaupanja vrednega proizvajalca, 
  • da preverite tudi ostale sestavine v dodatku, 
  • da izberete takšnega z dobrim okusom, saj ga bo tako vaš otrok raje užival, 
  • da dodatek jemljete v skladu z navodili in priporočene dnevne doze ne prekoračite. 

Poskrbite, da bodo otroci dovolj na svežem zraku 

vitamin d3 za otroka

Vitamin D3 za otroke je gotovo pomembno dodajati, saj pomembno vpliva na njihov razvoj in rast. Vendar pa se je treba zavedati, da lahko določeno količino omenjenega vitamina otroci dobijo tudi s pomočjo sončnih žarkov, zato je pomembno, da so čim več na svežem zraku. Tako ga bo njihovo telo lahko tvorilo samo, hkrati pa ima preživljanje časa na svežem zraku še druge blagodejne učinke na telo in dobro počutje. 

Kategorije: Zdravje