Stenski grelnik za kopalnico je ogrevalna naprava, ki se jo montira na steno, priklopi na elektriko ter tako poskrbi za gretje prostora. V kopalnicah se takšne električne ogrevalne naprave uporabljajo že vrsto let, saj so v ta namen zelo praktične, sčasoma pa se je izboljšala tudi njihova kvaliteta. S tem so postale še bolj učinkovite ter funkcionalne, zato jih je danes mogoče uporabljati tako kot dodatno grelno telo ali celo za samostojno ogrevanje prostora z elektriko.

Za toplo kopalnico

Stenski grelnik za kopalnico vam omogoča učinkovito ogrevanje s pomočjo električne energije, zaradi česar je ogrevanje ne le učinkovito, ampak tudi zelo enostavno. Za to poskrbi zmogljiv grelec, ki se skriva v notranjosti takšne naprave in ki je zasnovan tako, da lahko v zelo kratkem času prostor ogreje na temperaturo, ki je primerna za njegovo uporabo. Po priklopu boste že po nekaj minutah opazili občutno razliko v prostoru, saj bo ta kar naenkrat postal bolj topel, temperatura v njem pa se bo dvignila. Kako hitro bo prostor dovolj ogret, je sicer odvisno od:

  • njegove velikosti oziroma kvadrature,
  • od moči izbranega grelca,
  • od tega, kakšna je njegova prvotna temperatura,
  • od tega, na kakšno temperaturo ga želite ogreti.

Kakšno ogrevalno moč naj ima stenski grelnik za kopalnico?

električni stenski radiator

Modeli ogrevalnih naprav se razlikujejo glede na moč delovanja, od tega pa je odvisno tudi to, kako zmogljivi in učinkoviti bodo pri ogrevanju. Torej je glavna razlika v tem, kako hitro so zmožni ogreti določeno kvadraturo na želeno temperaturo. Zaradi tega je treba pri izbiri takšne naprave vedno preveriti, v kakšnih izvedbah je na razpolago določen model. Običajno lahko izbirate med modeli z različno ogrevalno močjo, pri čemer pa razlika v ceni med njimi ni zelo velika, se pa večja ogrevalna moč zagotovo pozna pri učinkovitosti ogrevanja. Zaradi tega se zagotovo vedno splača kupiti močnejši grelec oziroma električni radiator, saj bo ta veliko bolj zmogljiv. Z njim boste lahko namreč veliko hitreje poskrbeli za toplo kopalnico ter tako poskrbeli za prvovrstno udobje pri njeni uporabi.

Kategorije: Vse za dom