Imate na vrtu morda visoko drevo, ki bi ga bilo treba podreti? Se vam je oreh zelo razrastel in njegove korenine povzročajo težave pod asfaltom ali dvoriščem? Ima drevo odlomljen del krošnje oziroma je zelo suho ali poškodovano? Je iz njega že padla kakšna veja in se bojite, da bi se to spet ponovilo? Morda je zaradi tega celo nevarno za okolico oziroma se bojite, da bi se podrlo samo od sebe oziroma da bi pri tem povzročilo škodo? V takšnih primerih je najbolje poklicati ekipo, ki bo profesionalno in varno poskrbela za podiranje dreves na vašem vrtu.

Najprej si je drevo treba ogledati

podiranje dreves

Preden se odločite za podiranje dreves, je treba opraviti pregled trenutnega stanja. Takrat se določi, na kakšen način se bi bilo sploh najbolje lotiti tega dela in ali je drevo sploh treba v celoti podreti ali ne. Marsikdaj se namreč izkaže, da se da z ustreznim posegom v drevesno krošnjo poskrbeti za pomladitev in za to, da drevo ne bo več ogrožalo okolice, a bo hkrati še naprej raslo, čeravno se na prvi pogled zdi, da ni druge rešitve, kot da ga odstranimo. Prav zato je dobro poklicati strokovnjaka ter se posvetovati z njim, kaj se sploh da narediti in kakšne so vaše želje.

V kolikor se pri tem izkaže, da to ni možno, pa je treba narediti načrt, kako se bo drevo na čim bolj varen in učinkovit način odstranilo. Ker to ni ravno lahka naloga, je v ta namen najbolje poklicati profesionalce, ki bodo za to znali poskrbeti tako, kot je treba, predvsem pa brez tveganj za okolico oziroma brez povzročene škode.

Kdo poskrbi za podiranje dreves?

Običajno so najboljši naslov za tako nalogo ekipe, ki se ukvarjajo z deli na višini, saj:

  • so usposobljene za take naloge,
  • imajo veliko znanja z višinskimi deli,
  • znajo poskrbeti za varnost,
  • obvladajo tudi arboristične tehnike, ki se uporabljajo za podiranje dreves,
  • imajo veliko izkušenj na tem področju,
  • imajo vso potrebno opremo, vrvi, dvigala itd.
Kategorije: Vse za dom