Stenski grelnik za kopalnico ne zasede veliko prostora, a kljub svojim majhnim in kompaktnim dimenzijam omogoča učinkovito gretje. Zaradi tega predstavlja izredno priročno napravo za ogrevanje, ki se jo lahko uporablja samostojno ali v kombinaciji z drugimi ogrevalnimi napravami ali sistemi. Možno ga je torej vgraditi tako v prostore, kjer drug način gretja ni urejen, torej tam, kjer ni centralnega ali drugega načina ogrevanja, pa tudi v prostore, kjer je na primer nameščeno talno ali kakšno drugo gretje, ki ga lahko nato kombiniramo še z električno ogrevalno napravo. 

Elektrika omogoča udobno ogrevanje 

Stenski grelnik za kopalnico deluje na elektriko. Električna energija predstavlja vir energije, ki je prijazen do okolja, zaradi česar se vedno pogosteje uporablja tudi pri ogrevanju. Poleg tega pa je ogrevanje z njo tudi izjemno enostavno, priročno in udobno. Ravno to je razlog, zakaj se v sodobnih hišah in stanovanjih, pa tudi v poslovnih stavbah in povsod drugje vedno pogosteje za ogrevanje uporablja ravno električna energija.  

Poskrbljeno za varnost in učinkovitost 

Sodobne električne naprave, ki so namenjene ogrevanju, so zasnovane tako, da so izjemno varne. Vse električne inštalacije v njih so ustrezno zaščitene, pri čemer obstaja več stopenj zaščite. Če želite kupiti stenski grelnik za kopalnico, morate biti pri izbiri pozorni na to, da ima ta zaščito ustrezne stopnje. Zgolj takrat je namreč primeren tudi za uporabo v vlažnih prostorih, kakršna je kopalnica. Zaradi tega je ustrezna stopnja zaščite električnih inštalacij resnično pomembna in je treba biti nanjo pozoren pri nakupu. 

električni stenski radiatorji Glamox

Ob tem pa je seveda bistvena lastnost tudi učinkovitost takšne naprave. O tem, kako učinkovita bo vaša električna naprava za ogrevanje, nam največ pove podatek o njeni moč. Moč takšne električne naprave je podatek o tem, koliko toplote bo naprava oddajala v prostor. Pri tem velja: 

  • da je za prostor, ki je velik od 3 do 4 kvadratne metre, za ogrevanje potrebna minimalna moč grelca vsaj 400 W, 
  • da je za ogrevanje nekega prostora, ki je velik od 5 do 7 kvadratnih metrov, potrebna vsaj minimalna moč 600 W, 
  • da je za ogrevanje prostora, velikega od 7 do 9 kvadratnih metrov, potrebna minimalna z moč vsaj 800 W. 

V kolikor boste torej za gretje izbrali električni radiator z ustrezno močjo glede na velikost prostora, bo ta zagotovo dovolj učinkovit pri ogrevanju. Tako boste poskrbeli, da se bo prostor v kratkem času lahko segrel na prijetno temperaturo in tudi ostal ogret za udobno uporabo kopalnice.  

Stenski grelnik za kopalnico in poraba energije 

Električni radiatorji za kopalnico Glamox

Koliko električne energije porabi stenski grelnik za kopalnico? To je odvisno od njegove moči in tega, kako velik je prostor. Za ogrevanje večjega prostora je namreč potrebno več električne energije, zato je v ta namen treba izbrati močnejšo napravo. Naprava s prenizko močjo za učinkovito ogrevanje ne bo zadostovala, zato je treba izbrati dovolj močno napravo, ki bo lahko poskrbela za topel prostor. Če je prostor manjše kvadrature, pa bo seveda za njegovo ogrevanje zadostovala tudi naprava z nekoliko nižjo močjo. Slednja pa bo za ogrevanje porabila tudi manj električne energije. 

Kategorije: Vse za dom