Marsikdo razmišlja o tem, da bi v svojo kopalnico montiral električni kopalniški radiator. Ali je to pametna odločitev in zakaj v kopalnici izbrati prav ogrevanje na elektriko? Bo takšno gretje učinkovito in priročno? Je takšen grelnik dovolj za ogrevanje kopalnice in se lahko uporablja tudi kot edini vir za ogrevanje prostora ali pa je primeren le kot dodatni vir za ogrevanje?

električni kupaonski radijatori

Ogrevanje kopalnice

Kaj vse je pomembno pri ogrevanju kopalnice? Tega se velikokrat zavemo šele, ko ogrevanje ne deluje tako, kot bi moralo. Takrat nam gre še kako na živce, ko kopalnica ni dovolj topla, nas v njej zebe ali pa moramo čakati celo večnost, da se prostor ogreje. Da se vam kaj takega ne bi več dogajalo, je treba poskrbeti za učinkovit način gretja, za kar lahko poskrbi tudi električni kopalniški radiator.

Za dodaten ali primaren vir ogrevanja

Ne glede na to, ali imate v kopalnici že kakšen drug vir ogrevanja – centralno gretje, talno gretje ali kaj drugega, vam bo električni kopalniški radiator prišel še kako prav. Z njim boste namreč prostor res hitro ogreli in nikoli več vam ne bo treba prav dolgo čakati na to, da se boste lahko tuširali ali kopali v prijetno ogretem prostoru. Vedno, ko boste želeli uporabiti kopalnico in ta ne bo dovolj topla, boste samo obrnili termostat in že se bo grelnik začel segrevati in prostor bo že zelo kmalu topel. Prav v tem je glavna prednost takšnega grelnika in prav zaradi tega lahko rečemo, da se odlično obnese pri ogrevanju.

Vigo radiator za kupaonu

A ne le to: takšen grelnik ni le zelo hiter pri ogrevanju na želeno temperaturo, ampak prostor tudi učinkovito segreje. Zaradi tega se lahko uporablja ne le kot dodaten, ampak tudi kot primaren vir ogrevanja. Torej kot edino grelno telo v prostoru. Marsikdo, ki je namreč takšen grelnik nabavil le za dodatno segrevanje prostora, je kmalu ugotovil, da mu ta način ogrevanja popolnoma zadostuje in da česa drugega sploh več ne potrebuje.

Kategorije: Vse za dom