Električni radiatorji se lahko montirajo kamorkoli. Lahko jih montirate v kopalnico, kuhinjo, na hodnik, v pisarno ali kam drugam. Montaža namreč ne zahteva drugega kot razpoložljiv prostor na zidu, kamor bo grelnik nameščen, ter to, da je v bližini tudi vtičnica, kamor ga boste lahko priklopili. Sama montaža je enostavna in ne zahteva veliko truda ali kakršnega koli posebnega znanja, zato se je lahko brez problema lotite tudi domači mojstri. 

električni radiatori Vigo
Električni radiatori Vigo – silenos-grijanje.com

Kam se lahko montirajo električni radiatorji? 

Električni radiatorji se montirajo na eno od sten v prostoru. Kam točno jih boste namestiti, je torej odvisno od vas in ostale opreme in pohištva v prostoru. Običajno so bila grelna telesa montirana pod okna, a dandanes to ni več nujno, tako da lahko v ta namen izberete katero koli steno. Pomembno je le, da je v bližini električna vtičnica za priklop ter da je na izbrani steni dovolj prostora za izbrano napravo. Zato je razpoložljiv prostor vedno treba najprej natančno izmeriti, nato pa izbrati napravo ustreznih dimenzij zanj. Ker je na razpolago veliko različnih modelov, boste med njimi gotovo našli tudi takšnega z ustreznimi dimenzijami za vaše potrebe. 

Kako poteka montaža? 

električni radijatori Vigo EPK

Montaža je enostavna – vse, kar morate narediti, je le to, da sledite navodilom proizvajalca, ki so običajno natančno pojasnjena, velikokrat pa niso le priložena samemu izdelku, temveč jih lahko najdete tudi na spletu, kjer so običajno na voljo še v bolj obširni ali celo slikovni oziroma video obliki. Tako si lahko potek montaže ogledate celo že pred tem, preden se odločite za nakup grelnika. Električni radiatorji se montirajo enostavno, in sicer: 

  • na eno od sten oziroma na izbrano mesto v prostoru, ki ga želite ogrevati na tak način, s pomočjo stenskih konzol, ki so priložene samemu izdelku in ki jih pritrdite na steno s pomočjo vijakov, 
  • na omenjene stenske konzole se namesti samo napravo, 
  • pomembno je, da so stenske konzole nameščene tako, da boste lahko po namestitvi naprave nanje kabel enostavno priklopili v vtičnico (pred začetkom montaže zato vedno preverite tudi dolžino kabla), 
  • ko je grelnik enkrat nameščen na stenske konzole, ga samo priklopite v vtičnico, nato pa ga že lahko prižgete in začnete uporabljati za ogrevanje prostora. 
Kategorije: Vse za dom