Ste sredi iskanja ustreznega grelnika za kopalnico? Ste si ogledali že številne modele, a se ne morete odločiti, katerega izbrati? Se vam zdi, da med različnimi grelniki na prvi pogled skoraj ni razlik? Ali pa morda iščete električni radiator za brisače, torej takšen, ki ne le ogreva, ampak skrbi tudi za suhe brisače, a ne veste, kateri od modelov na tržišču je res najbolj učinkovit?

električni radiator za brisače

Če se odločate za nakup električnega grelnika, s katerim bi ogrevali vašo kopalnico, potem se vam zagotovo splača izbrati takšnega, na katerem lahko sušite tudi brisače in drugo mokro ali vlažno perilo. Električni radiator za brisače namreč v kopalnici pride zelo prav oziroma predstavlja izredno funkcionalen element prostora:

  • z njim lahko ogrevate prostor na želeno temperaturo in poskrbite, da je prijetno topel,
  • deluje ločeno od centralnega sistema ogrevanja, zato ga lahko uporabljate neodvisno od njega, kar je idealno predvsem v prehodnih obdobjih,
  • na njem lahko sušite vlažne ali mokre brisače, perilo, oblačila itd.,
  • uporabljate ga lahko tudi za obešanje brisač.

Kakšen električni radiator za brisače izbrati?

Na voljo so številni modeli takšnih grelnikov, saj so proizvajalci ugotovili, da so takšni modeli nadvse iskani. To, da namreč električni grelnik ob enem omogoča še sušenje brisač in vsega ostalega, je vsekakor zelo funkcionalno in priročno. Če se že odločate za namestitev takšnega grelnika v vašo kopalnico, se vam zato zagotovo splača izbrati takšnega, ki je hkrati tudi sušilnik.

električni radiator za kopalnico

Pri izbiri bodite pozorni na dimenzije, pri čemer nista pomembni le višina in širina, ampak tudi globina. Še več: pomembna ni le globina samega modela, ampak tudi to, koliko globine zasede, ko je enkrat montiran. To vam pove, koliko centimetrov globine potrebujete, da ga namestite na steno.

Bistvena lastnost takega grelnika pa je predvsem njegova moč. Izbrati je treba dovolj zmogljiv model, da boste z njim lahko učinkovito ogreli kopalnico. Zato morate pri izbiri nujno upoštevati njeno velikost, pa tudi druge dejavnike – okna in izolacijo, morebitne druge vire ogrevanja v njej, kakšno temperaturo sploh želite dosečo itd. Če je vaša kopalnica majhna, bo načeloma za njeno ogrevanje zadostovala že manjša moč grelnika.

Kategorije: Vse za dom