Za ogrevanje prostorov se vam vsekakor splača izbrati električni radiator. Z njim boste prostor lahko ogrevali bolj varčno in bolj prijazno do okolja, sploh če izberete kakovosten model, kakršne v svojem prodajnem programu ponuja Glamox. Gre za norveškega proizvajalca izredno učinkovitih grelnikov, ki veljajo za ene najboljših na tržišču ter so zelo učinkoviti in zanesljivi pri svojem delovanju. Poleg tega pa slovijo tudi po nizki porabi, kar je še dodatna prednost, zaradi katere se njihov model vsekakor splača izbrati.

električni radiator

Kakšna je poraba električne energije za ogrevanje?

To, kakšno porabo energije bo imel določen električni radiator, je v prvi vrsti odvisno od tega, kakšen model izberete. Zavedati se morate, da se modeli med seboj lahko precej razlikujejo. Načeloma pa bo izbrani model porabil toliko energije, kolikor znaša njegova moč (W). Zaradi tega je pri izbiri ustreznega grelnika treba najprej:

  • natančno izračunati, kakšno moč grelnika sploh potrebujete,
  • ugotoviti, kakšna bi bila idealna moč za določeno kvadraturo,
  • preveriti, kakšna je njegova poraba.

Velika odzivnost in zaščita proti pregrevanju

Nujno je, da ima izbrani električni radiator vgrajeno ustrezno zaščito proti pregrevanju. Ta namreč poskrbi, da se grelnik ne ogreva po nepotrebnem oziroma da po nepotrebnem ne troši energije. Prav tako pa je za  varčno delovanje bistven tudi čim bolj kakovosten in odziven termostat. Ta mora natančno in takoj zaznati vsako najmanjšo spremembo temperature v prostoru – če se odprejo vrata, okno, je v sobi več ljudi, se prižge pečica itd. Vse to namreč vpliva na spremenjeno temperaturo v prostoru. Ko pride do takšne spremembe, jo mora termostat takoj zaznati ter se nanjo odzvati.

Električni radiator z WiFi - GLAMOX H60

V primeru, da je temperatura čisto malo padla, mora poskrbeti za to, da prostor spet nekoliko segreje. Pri čisto majhnem padcu temperature je za to veliko lažje poskrbeti kot v primeru, ko temperatura že drastično pade. Poleg tega pa se pri hitri odzivnosti termostata za dogrevanje prostora porabi tudi manj električne energije, zaradi česar bo vaš račun na koncu meseca nekoliko nižji.

Kategorije: Vse za dom