Dodatni električni grelnik v kopalnici vedno pride prav. Vsi, ki ga že imajo, vedo, da ga velikokrat uporabijo. Vsekakor se da kopalnico uporabljati, četudi je temperatura v njej nekoliko nižja, a je zagotovo bolj prijetno, če temu ni tako. Zato je pametno v kopalnico namestiti dodaten grelnik, ki ga prižgemo takrat, ko se nam zdi, da je mraz. Električni kopalniški radiatorji so namenjeni prav temu, pri čemer so na tržišču dandanes na voljo zelo raznoliki in izpopolnjeni modeli. Med njimi so tudi taki, ki imajo zelo nizko porabo oziroma so energetsko nadvse varčni.

Vigo kopalniški radiator

Energetska varčnost pri porabi električne energije

Če vas pri uporabi dodatnega grelnika v prehodnih obdobjih oziroma mrzlih dneh skrbijo stroški ogrevanja, potem se vam splača izbrati varčni model. Takšnih je na trgu na voljo kar nekaj, saj se proizvajalci trudijo za to, da so njihovi modeli čim bolj energetsko varčni. Tako porabijo veliko manj električne energije, zaradi česar bodo tudi stroški ogrevanja nižji.

Izberite model, ki vam ustreza

Kakšen model izbrati? Na voljo so vam številni modeli, med katerimi lahko izbirate. Med seboj se razlikujejo glede na moč, porabo, energetsko učinkovitost, velikost, design in različne druge lastnosti. Kakšnega boste izbrali oziroma kakšen bi bil primeren za vas, je odvisno od tega, kako veliko kopalnico imate in koliko prostora imate na voljo.

Kopalniški radiatorji Glamox in Vigo
https://silenos-ogrevanje.si/oznaka-izdelka/kopalniski-radiatorji/

Električni kopalniški radiatorji so sicer večinoma zelo ozki in tanki, tako da zasedejo zelo malo prostora. Je pa od velikosti odvisna tudi njihova moč, ki mora biti prilagojena kvadraturi prostora. Večji ko je prostor, večja mora biti moč grelnika, da bo njegovo delovanje res učinkovito. Pri nakupu bodite pozorni tudi na način montaže in na to, kako se grelnik upravlja – kakšen termostat ima.

Ena od možnosti pri tem so tudi grelniki znamke Vigo, ki nudijo odlično razmerje med ceno in kvaliteto. Z njimi boste lahko zelo dobro in enostavno ogreli prav vsako kopalnico ter poskrbeli za to, da vam bo v njej vedno toplo.

Kategorije: Vse za dom