Žal se še vedno dogaja, da med popravljanjem strešnikov ali drugimi podobnimi opravili, kdo pade s strehe, prav tako so pogosti padci iz visokih lestev ali z dreves. Dela na višini namreč vedno vključujejo določeno tveganje, ki ga je treba čim bolj zmanjšati in čim bolj poskrbeti ne le za učinkovito opravljeno delo, ampak tudi za vašo varnost. Tako se lahko izognete padcem in različnim poškodbam, do katerih lahko pride pri takšni vrsti del.

dela na višini
Dela na višini

Težko dostopna mesta na višini

Ko je treba opraviti neko nalogo na težko dostopnem mestu, do katerega se lahko povzpnete samo po lestvi ali nekako splezate do njega, je vedno treba premisliti, kako se pri tem kar se da najbolje zaščititi. Obstaja več vrst lestev, zato je treba izbrati takšno, ki je čim bolj stabilna, še bolje pa je uporabiti dvižno ploščad, ki jo po potrebi lahko tudi najamete in tako lažje in bolj varno opravite prav vsa dela na višini.

Po potrebi je pri opravljanju takšnih del pametno uporabiti tudi vrv, pri čemer je treba skrbno premisliti, na kakšen način jo boste uporabili, enako pa velja tudi za uporabo vseh ostalih pripomočkov. Če namreč teh ne uporabite pravilno, vam lahko dajo le lažni občutek varnosti, kar seveda ni dovolj.

Vsekakor pa se je na tak način pametno lotevati le del nekaj metrov nad tlemi, pri višjih višinah – recimo delih na strehi in podobno, pa raje poklicati izkušeno ekipo profesionalcev, ki ve, kako varno dostopati do prav vseh težko dostopnih mest in učinkovito opraviti najrazličnejše naloge.

delo na višini - Višinc d.o.o.

Padcem in poškodbam se je bolje izogniti

Marsikdo pri opravljanju višinskih del ne razmišlja dovolj o svoji varnosti, marsikdo drug pa takšna dela opravlja sam predvsem zaradi prihranka. Vendar je veliko bolje plačati nekomu nekaj denarja za to, da takšna opravila varno in učinkovito opravi namesto vas, kot pa da tvegate padec iz velike višine in pri tem utrpite različne poškodbe. Temu se je zagotovo najbolje izogniti, zato je kakršna koli dela na višini vedno treba opraviti varno in premišljeno, pa če se jih lotite sami ali pa jih namesto vas opravi kdo drug.

Kategorije: Vse za dom