Kleparska in ličarska popravila so pri avtomobilih kar pogosta. Zvita pločevina in poškodbe na karoseriji se lahko na avtu pojavijo iz številnih razlogov. Nekateri lastniki vozil se v takšnih primerih takoj lotijo popravila, spet drugim videz avtomobila ni tako zelo pomemben, vendar pa se je treba zavedati, da avtokleparstvo in avtoličarstvo nimata zgolj estetske funkcije. Karoserija namreč tudi ščiti druge dele avtomobila, zato je zelo pomembno, da je v dobrem stanju. Če pride do nepravilnosti na njej ali poškodb, je zato treba avto čim prej odpeljati h kleparju oziroma ličarju.

avtokleparstvo AC Trobec

Vsako poškodbo se da odpraviti

Kakovostno avtokleparstvo lahko odpravi prav vsako poškodbo na karoseriji. Nekatere poškodbe lahko izkušen klepar z uporabo ustreznih tehnik in tehnologij odpravi celo zelo hitro ter brez poškodbe avtomobilskega laka, torej bo takšnem popravilu ni potrebno ponovno barvanje ali lakiranje karoserije. Če je to kljub temu potrebno, pa za to lahko poskrbi izkušen avtoličar, ki bo zmešal in pripravil ustrezen odtenek barve ter poskrbel za perfekten nanos. Zaradi tega je pametno izbrati servis, kjer nudijo tako kleparske kot ličarske storitve. Predvsem pa je pametno izbrati servis, kjer se ne ustrašijo večjih poškodb, ampak na podlagi izkušenj vedo, da se da odpraviti tudi te – le pravilen pristop in nekaj več potrpežljivosti je treba v ta namen.

avtokleparstvo Ljubljana - AC Trobec

Kam peljati avto na popravilo?

Če ima vaš avto na strehi udrtine od toče, ga boste morali peljati do kleparja. Avtokleparstvo bo poskrbelo za odpravo poškodb. Če se takšne udrtine nahajajo tudi na steklu, je treba popraviti tudi te oziroma poskrbeti za menjavo stekla. V primeru, da je bil avto poškodovan v nesreči, pa je navadno z njegovim popravilom še več dela. Pri takšnem popravilu sodelujejo različni mojstri, ki poskrbijo za to, da vozilo spet pridobi prvotno obliko in videz. Za piko na i na koncu poskrbi še ličar, ki ima zelo pomembno nalogo, saj mora poskrbeti za to, da o poškodbah na karoseriji avtomobila po prevzemu tega s strani kupca ni več prav nobene sledi.

Kategorije: Vse za avto